pondělí 16. ledna 2017

Hruškový koláč s mascarpone a vlašskými ořechy




Tímto koláčem ohromíte každého, a přitom je tak jednoduchý! ;-)

Co budete potřebovat:


  • 300 g hladké mouky
  • 15 lžic krupicového cukru
  • 150 g nasekaného másla
  • 4 hrušky
  • citrónovou šťávu z 1-2 citrónů
  • 250 g mascarpone
  • 2 vejce
  • 200 g vlaššských ořechů

Postup


V robotu jsem promíchala mouku, 6 lžic krupicového cukru a máslo na drobenku. Přidala jsem 3-4 lžíce studené vody a ještě krátce promixovala. Těsto jsem vyklopila na pracovní plochu a zformovala do koule. Tu jsem pak zabalila do potravinářské fólie a dala na hodinu odpočinout do lednice.
Mezitím, co mi těsto odpočívalo, jsem nalouskala ořechy, oloupala hrušky, které jsem následně rozkrojila napůl, vydlabala jádřince a jejich "prdelky" rozkrájela na varhánky :-). Aby mi hrušky nezhnědly, potřela jsem je citrónovou šťávou.
Odležené těsto jsem rozválela na ploše a následně vtlačila do silikonové formy na koláč. V předehřáté troubě na 180° jsem pekla těsto po dobu 20 minut a poté ho nechala vychladnout.
6 lžic krupicového cukru, mascarpone, vejce a 2 lžíce hladké mouky jsem rozmixovala dohladka a rozetřela na předpečený koláč. Posypala jsem vršek koláče ořechy a do hmoty zavrtala hrušky. Koláč jsem ještě posypala krupicovým cukrem a dala péct na 45 minut.

Tak co? Zkusíte ho taky? :-)



2 komentáře:

  1. ten vyzerá tak chutne! :) mňam,určite niekedy skúsim :)
    Pozývam ťa na moju Giveaway na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, mňam..ořechy moc nemusím, ale když se spojí s hruškami, je to lahoda :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář! :-)